dissabte, 17 de novembre del 2012

Dango






Ingredients pel dango:


  • 1 tassa de farina d' arròs


  • 1/2 tassa d' aigua bullint


  • Ingredients per la salsa:


  • 1/2 tassa d' aigua


  • 1/2 tassa de sucre


  • 4 cullerades de salsa de soja japonesa


  • 1 cullerada de mirin


  • 1 culleradeta de maizena


  • Preparació:



  • Barrejar la farina d' arròs amb l' aigua bullint. Amassar una mica fins que quedi una massa uniforme.


  • Formar petites boletes d' uns 2cm de diametre (si es fan més grans no es cuinen bé per dins).


  • Posar abundant aigua en una olla. Quant bulli, posar totes les boletes. Cuinar durant 5 minuts.


  • Retirar del foc i escorrer bé.


  • Per preparar la salsa, es barregen tots els ingredients, excepte la maizena, en una cacerola petita. Es cuina a foc mitjà durant 10-15 minuts perquè redueixi una mica i es dissolgui el sucre. Retirar del foc, posar la maizena, remenar bé i tornar a posar al foc durant 2 minuts perquè la salsa s' espessi.


  • Enfilar les boletes en les broquetes de bambú, posant 3 o 4 boletes per broqueta.


  • Banyar el dango amb la salsa i presentar calent en un plat, es serveixen dues broquetes per persona
  • Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada