diumenge, 24 de març del 2013

Onigiri de salmó


Ingredients:
- 2 tases d' arròs.
- 2 tases d' aigua.
- 1 culleradeta de sal.
- 1 culleradeta de sucre.
- 2 cullerades de vinagre d' arròs (si no se' n disposa a continuació explicaré com preparar un substitut).
- 2 làmines de alga Nori.
- Salmó fumat a trocets molt petits.

Preparació:
1. Neteja l' arròs en un colador fins que l' aigua apareixi clara.
2. Posar l' aigua i l' arròs en una olla petita. Posar a bullir al màxim fins que l' aigua quasi sobresurti.
3. Tanca el foc. Si encara queda aigua posa el foc al mínim.
4. Un cop apagat el foc deixa reposar durant 10 minuts. No treguis la tapa.
5. Posa a calentar la sal, el sucre i el vinagre d' arròs fins que els ingredients es disolguin.
6. Un cop cuinat l' arròs posa' l en un bol. Barreja-ho bé amb el xarop que hem preparat. Perqué es barregi bé remena a poc a poc.
7. Un cop acabada la preparació de l' arròs es tapa fins a refredar-se amb un drap humit.
8. Per fer el farcit de la bola es coloca, sobre una ma mullada i espolvorejada amb una mica de sal, una mica d' arròs. Després es col·loca el salmó al centre i es tanca amb més arròs. A continuació es posa més arrós per acabar de formar la bola.
9. S' acaba de donar forma triangular i es col·loca una làmina d' alga nori a sota per fer més fàcil de menjar.

- Substitut del vinagre d' arròs:
  - 2 copes de vinagre de vi blanc.
  - 1/4 de copa de mel.
 Preparació:
1. Es posa en una olla petita el vinagre i es calenta durant 1 minut.
2. S' afegeix la mel i es disol bé.
3. S' apaga el foc i es deixa refredar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada